Hjørnesteinen Jonny Musikk

Snart 50 år i bransjen

835917577_1387023807Da Jonny Musikk i 2014 skulle flytte ut av lokalene butikken hadde holdt til i de 25 årene siden oppstarten, fortalte sjefen sjøl, Jonny Storm Olsen, at han aktet å kutte ned aktiviteten kraftig. Han begynte da å nærme seg 50 år i bransjen, først som ansatt hos Teleteknikk og Jansen Musikk, og fra 1985 som bedriftseier, da han kjøpte Opland Musikk.

Ikke redd konkurransen

Jonny Musikk slo seg altså sammen med Procom Music AS i oktober 2014, samtidig som Jonny Musikk flyttet inn i lokalene til Procom. Procom eies av Jonnys sønn Robert Storm Nilsen, som opprinnelig startet sin bedrift inne i lokalene til faren, så hendelsen kan absolutt sammenlignes med sluttingen av en ring. Jonny Storm Olsen mente i 2014 at det ikke var noen grunn til å frykte økt konkurranse fra handel over nettet, og viste til at det fortsatt burde være marked for god, personlig service. Dette til tross for at Ljosland Musikk på Bragernes måtte gi seg i mai, med konkurranse fra handel over nettet som viktigste årsak. Med henvisning til at bedriften har gått med overskudd de siste fem årene, er det vanskelig å motsi Jonny Storm Olsen. Han innrømmer uansett at bransjen er tøffere enn før, og at det er årsaken til gjenforeningen av far og sønn.

Eget lag med strenger

Det er gitarer som er de instrumentene Jonny Musikk har stilt ut på de beste plassene i butikken. Gibson og Fender er de mest populære merkene. Jonny Storm Olsen har også spilt musikk, selvfølgelig gitar, i bandene Steel Chords og Twilight. Men etter å ha vasset i musikkutstyr på jobben hver dag i så mange år, pakket han til slutt gitaren hjemme ned i en kasse. Olsen kommenterer stoisk at han snart fyller 68 år, og er klar for pensjonisttilværelsen.