Musikk og spilleautomater – hvorfor de er så attraktive

Mange har sett en kobling mellom musikk og spilleautomater. Kan dette stemme? De to virker så utrolig forskjellige, så hvilken sammenheng kan de ha? Jo, det skal vi fortelle deg. Det handler nemlig om følelsen man får i kroppen når man hører på musikk eller spinner hjulene på en spilleautomat. Det handler om kriblingen i magen, om følelsene som vekkes opp, om adrenalinet, om hamringen av hjertet, om spenningen og ikke minst – om utvalget.

Likhetene mellom spilleautomater og musikk

Først og fremst må man se på historien bak de begge. Både musikk og spilleautomater startet ut veldig primitivt, men allerede de første typene ble varmt mottatt av publikum. Klassisk musikk er fortsatt elsket den dagen i dag, nettopp fordi den fokuserte på det grunnleggende – på notene, på stemningen, på følelsene som vekkes i kroppen. Det samme gjelder de første spilleautomatene. Klassikerne elskes fortsatt av erfarne spillere nå om dagen, fordi disse første maskinene fokuserte på spillbarheten, på gevinstene, på balansen mellom lyder, farger og utbetalinger. Ingenting unødvendig, ingen overdådig grafikk eller lange animasjoner som har ytterst lite med selve spillingen å gjøre. Så kan vi se på utviklingen av disse to tilsynelatende ulike retningene innen underholdningsbransjen. Musikk har utviklet seg i en rekke retninger, og diverse nisjer foretrekker forskjellige sjangre. Noen liker hardrock, mens andre er betatt av hiphop. Det som samler dem er kjærligheten for musikk generelt. Så ser vi på spilleautomatene – nå om dagen kan man flere ulike sjangre, blant annet bordspill, kortspill, videoautomater, videopoker og jackpotmaskiner. Hver av disse sjangrene har hundrevis av titler, og ulike mennesker foretrekker forskjellige ting. Les gjennom en Triomphe Casino anmeldelse, så ser du straks hva vi mener. Det som samler spillerne, er kjærligheten for spilleautomater generelt.

Forskjeller mellom spilleautomater og musikk

Selv om man kan finne en god del likheter mellom de to vidt forskjellige typene underholdning, er det også viktig å peke ut forskjellene. Den mest innlysende av disse er selvsagt pengene. Du kjøper musikken og kan høre på den så ofte du vil, men du vil aldri tjene penger på den. Faktisk er det strengt forbudt å tjene penger på musikk som er skapt av andre. Altså går du i minus, selv om du får tidløs underholdning for den snaue summen av hva en CD-plate koster. Spilleautomatene er stikk motsatt – her betaler du ingenting for å prøve dem ut, men hvis du faktisk vil tjene penger fra dem blir du pent nødt til å investere en slant eller to. Jo mer du spiller, desto mer vil du vinne, så lenge du ikke taper alle pengene dine. Enkelte heldiggriser har blitt multimillionærer fra å spille på jackpotmaskiner, til og med. Altså er det lett å se at spilleautomater er en mer lukrativ investering enn CD- eller LP-plater. Dessuten kan du ta med deg enhver spilleautomat på farten, så lenge du har et nettbrett eller en mobil. Mye vanskeligere å gjøre dette med en CD, med mindre du orker å drasse med deg en CD-spiller på bussen.