Spilleautomatenes brus

Enarmet banditt

Norwegian-Jewel-Casino-Slot-Machines-TravelXenaSpilleautomater tiltrekker publikum med farger, lys og lyd, effekter som har som viktigste hensikt å stimulere spilleren til fortsatt spill. Lydeffekter har vært et sentralt element i spilleautomatene siden de gjorde sitt inntog, mens musikken har kommet de senere årene. De aller første spilleautomatene dukket opp i USA, og ble kalt «enarmet banditt», fordi de hadde en arm på siden som man trakk i for å få hjulene til å rotere. «Money Honey» var navnet på den første automatiske spilleautomaten som kom i 1964, prototypen til de som finnes hos et utvalg spillekommisjonærer i Norge i dag.

Spilleautomater i Norge

De første norske spilleautomatene ble importert av Røde Kors på 1930-tallet. Dette var kronespill, og de automatiske spilleautomatene ble først tillatt på 1990-tallet, selv om de hadde eksistert i rundt 20 år på norske passasjerferger som fartet utenlands. Konsesjonen som ble gitt har medført enorme inntekter for idrettslag og veldedige organisasjoner, og kan tenkes å være en medvirkende årsak til at norske toppidrettsutøvere har så stor suksess. Sterk økonomi og stor deltakelse i breddeidretten er helt klart to viktige faktorer for suksess i toppidrett. Fra 2007 ble Norsk Tipping innvilget enerett på spilleautomater i Norge, noe spilleautomater på nett har nytt godt av siden.

Moderne spilleautomaters lyd

Et godt lydspor på en spilleautomat, eller bakgrunnsmusikk om man vil, gir spilleren en bedre opplevelse (for eksempel mobilbet bonuskode September 2016). Enkelte automater, som Mega Fortune, har musikk som helt klart har blitt lagt en god del jobb og innsats i. Det er også en viktig jobb, fordi konkurransen i dagens marked for spilleautomater er hard, og musikken er vesentlig i spillerens valg av hvilken automat hun eller han ønsker å spille på. Musikken bør være god, og den bør underbygge spillets tema. Dette ser man ikke bare i spilleautomatenes verden, men også blant spill for PC og håndholdte enheter for øvrig,